Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Philippe Wojazer/Pool

Együttérez Franciaországgal Szerbia és Magyarország vezetősége is a súlyos tűzeset miatt

2019.04.16
07:16
2021.04.15
07:59
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Aleksandar Vučić államfő és Ana Brnabić kormányfő is táviratot küldött a francia elnöknek, Magyarország nevében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagált.

Aleksandar Vučić államfő és Ana Brnabić kormányfő is táviratot küldött a francia elnöknek, és közölték: Szerbia anyagi segítséget is nyújt a Notre-Dame felújításához.

Magyarország nevében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagált, aki együttérzését fejezte ki. A Notre-Dame mindannyiunknak fontos keresztény szimbólum, vallási, kulturális jelkép, azt mutatja, kik vagyunk - fogalmazott közleményében Szijjártó.

Franciaország
Magyarország
Notre-Dame-székesegyház
Notre-Dame

Most

16:50

Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Francia Nagydíjat, ezzel növelte az előnyét a világbajnoki pontversenyben a címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamiltonnal szemben.
15:00

Negyeddöntőben a szerb lányok

Legyőzte a montenegrói csapatot a szerb női kosárlabda-válogatott az Európa-bajnokság B csoportjában. Ezzel a szerbek bejutottak a negyeddöntőbe.
14:03, Frissítve: 14:10

Új szirtiborzfajt azonosíthattak

A szirtiborzok harsány hívóhangja visszhangzik éjjelente Afrika erdőségeiben, azonban az, hogy pontosan milyen is ez a hang, az állat élőhelyétől függ.

Népszerű

Horgos-2

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.