Ugrás a tartalomra
Tanjug via AP/Philippe Wojazer/Pool

Együttérez Franciaországgal Szerbia és Magyarország vezetősége is a súlyos tűzeset miatt

2019-04-16
07:16
2019-04-16
10:29
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Aleksandar Vučić államfő és Ana Brnabić kormányfő is táviratot küldött a francia elnöknek, Magyarország nevében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagált.

Aleksandar Vučić államfő és Ana Brnabić kormányfő is táviratot küldött a francia elnöknek, és közölték: Szerbia anyagi segítséget is nyújt a Notre-Dame felújításához.

Magyarország nevében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagált, aki együttérzését fejezte ki. A Notre-Dame mindannyiunknak fontos keresztény szimbólum, vallási, kulturális jelkép, azt mutatja, kik vagyunk - fogalmazott közleményében Szijjártó.

Franciaország
Szerbia
Magyarország
Notre Dame

Most

21:52, Frissítve: 22:37

A Szerbia Jövője kampány Belgrádban

Szerbia nem megosztott ország, tisztességes emberek lakják, akik dolgoznak és fejlődést szeretnének - hangzott el a Szerbia Jövője kampánysorozat központi nagygyűlésén, Belgrádban.
19:14, Frissítve: 19:24

Megmentették a Notre-Dame festményeit

Már csak négy műtárgy maradt bent, amelyek szintén érintetlenek, de egyelőre nem lehet hozzájuk férni, mert a helyet, ahol találhatók, még mindig nem biztosították a hatóságok.
19:02, Frissítve: 19:11

Virágfesztivál Kúlán

Több mint 50 kiállító szebbnél-szebb standjáról válogathatnak a növények szerelmesei a kúlai virágfesztiválon
18:55

Hetven éves az óbecsei Kajak-kenu Klub

Az idén ünnepli megalakulásának 70. évfordulóját az óbecsei Kajak-kenu Klub. Az olimpiai érmeseket, világ- és Európa-bajnokokat nevelő klub múltját egy kiállítás mutatja be a Városi Múzeum.
18:31

Húsvétra hangolódtak a Népkörben

Húsvéti táncházat és kézműves foglalkozást tartottak csütörtökön a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központban. A húsvéti műhelymunkán hagyományos és modern módszerekkel készítettek hímes tojásokat.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.