Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Elapadnak a vízcsapok Európában

2022.09.05
12:02
2022.09.05
12:16
Forrás
Szerbiai RTV
Elapadtak a vízcsapok Katalóniában, Spanyolország északkeleti tartományában, Vallóniában, Belgium déli régiójában pedig vízhasználati korlátozást vezettek be.

Elapadtak a vízcsapok Katalóniában, Spanyolország északkeleti tartományában. A régió mintegy 150 városában korlátozták a vízhasználatot, elzárták a nyilvános csapokat, és betiltották a kertek öntözését, az úszómedencék feltöltését, illetve az autók mosását. A katalán vízszolgáltató cég személyenként napi 250 literre korlátozta a fogyasztást. Az aszály Barcelonát is sújtja, a hatóságok már bejelentették, hogy szeptemberben 40 százalékra csökkenthetik a vízfogyasztást a városban. Egyébként az utóbbi időben a tenger vált Barcelona fő vízellátási forrásává. A sótalanító üzemek több mint ötmilliárd liter vizet termelnek havonta a lakosság számára, azonban ez a víz csak mosásra és főzésre használható, ivásra nem.

Vízhasználati korlátozást vezettek be Vallóniában, Belgium déli régiójában. Az intézkedés huszonhárom települést érint – közölte a La Libre Belgique című belga napilap vasárnap. A beszámoló szerint a csapadékmentes időjárás okozta rendkívüli szárazság miatt várhatóan további településekre is kiterjesztik a vezetékes vízre vonatkozó korlátozást. Az intézkedés szerint csapvízzel egyebek mellett tilos az öntözés, a kerti medencék feltöltése és a kocsimosás. A vallon területeken augusztus folyamán minimális volt a csapadékmennyiség, augusztusban mintegy 17,8 milliméter eső esett, míg az országban a csapadék átlagos mennyisége 86,5 milliméter ebben az időszakban.

vízcsap
elapad
Spanyolország
Katalónia
Vallónia
Belgium

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.