Ugrás a tartalomra

Elérte Nagy-Britanniát a Dennis nevű vihar

2020.02.16
14:16
2020.02.16
14:34
Forrás
24.hu, blikk.hu
A Nyugat-Európán nemrégiben végigsöprő Ciara hurrikán után érkezik a Dennis - írja több hírügynökség. Erős széllökésekre és komoly esőzésekre kell számítani Nagy-Britannia partjainál.

A pusztító erejű szél szárazföldön elérheti a 85, a dombos területeken akár a 95 km/órát is. A vihar nem kedvez az íreknek és a skótoknak sem, ahol 130-140 km/órás széllel is tombolhat. Hollandiát, Dániát és Norvégia déli részét sem kerüli el.

Pénteken Izland partjainál 255,6 km/órás széllökéseket eredményezett a Dennis. A hurrikán az elmúlt évek egyik legerősebb viharciklonjává nőtte ki magát az Atlanti-óceán felett.

Dennis
Ciara
hurrikán
Nyugat-Európa
Nagy-Britannia

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.