Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Ng Han Guan

Éles lőszer bevetését fontolgatja a hongkongi rendőrség

2019-11-18
07:39
Forrás
hirado.hu
A hongkongi rendőrség közleménye szerint a kormányellenes tüntetők is „halálos fegyvert” használtak velük szemben, ezért ők is éles lőszer bevetését fontolgatják.

A bejelentés előzménye, hogy a demonstrációk központjává formálódott műszaki egyetemnél vasárnap egy rendőrt nyílvessző sebesített meg a lábán. Az egyetemet a rendőrség teljesen körbezárta, több százan bent rekedtek. A területet páncélozott járművek veszik körül. A tüntetőket vízágyúval és könnygázzal próbálják megfékezni. Az összecsapások egész vasárnap éjjel tartottak, majd hétfő reggel a diákok egy nagyobb csoportja megpróbált kitörni, de visszaszorították őket. A figyelmeztetés úgy szól, hogy az éles lőszer bevetésére akkor kerülhet sor, ha a tüntetők nem szüntetik be a „halálos fegyverek” alkalmazását.

Hongkong
tüntetés

Most

16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.