Ugrás a tartalomra
Pixabay/Julius_Silver

Életbe léptek az új enyhítések Ausztriában

2021.06.10
15:12
2021.06.10
15:27
Forrás
MTI
A döntés a kedvezőbb járványügyi adatok és az oltások előrehaladásának köszönhető. Ausztriában már több mint négy millióan vették fel az oltás legalább első dózisát.

Az éttermek belső tereiben a négy fő helyett már nyolcan ülhetnek egy asztalnál. A teraszokon és a kerthelyiségekben pedig már tizenhat fős társaság is helyet foglalhat. A kötelező távolság a felére csökkent, a két méter helyett egy méter távolságban helyezhetik el az asztalokat egymástól. A vendéglátósok nyitvatartását pedig éjfélig tolták ki. A kulturális és sportlétesítmények esetén továbbra is beltéren 1500, míg kültéren 3000 fő maximálja a közönség létszámát, függetlenül az adott intézmény méretétől, viszont már a befogadóképességük 75 százalékát tölthetik be.

Az üzletek, uszodák és fitness-szalonok is több vevőt, illetve vendéget fogadhatnak.

Ausztria
járvány
koronavírus

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.