Ugrás a tartalomra
Pixabay/Pexels

Elmarad a riói karnevál

2021-01-22
09:46
2021-01-22
09:52
Forrás
MTI
Eredetileg február 13. és 16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot.

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt. Eredetileg február 13. és 16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.

Most úgy tűnik, nem tudják megtenni a szükséges előkészületeket, továbbá a körülmények júliusban is olyanok lesznek, hogy nem tarthatják meg a karnevált – ezt a polgármester közölte a Twitteren.

A Rio de Janeiró-i karnevál a világ talán legnagyobb szabadtéri partija, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba.

riói karnevál
elmarad
farsang
koronavírus

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 17:24

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 17:00

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.