Ugrás a tartalomra
Pixabay/Ylvers/illusztráció

Eloltották az összes erdőtüzet Oroszországban

2019-09-30
10:38
2019-09-30
10:44
Forrás
MTI
Több hónapnyi munka után eloltották az összes erdőtüzet Oroszországban - közölte a légi oltásért felelős szolgálat.

A tájékoztatás szerint egy nap alatt hét erdőtüzet fojtottak el 94 hektáron. A nyáron több mint 3 millió hektárnyi erdőt borítottak el a lángok, júliusban négy régióban rendkívüli állapotot hirdettek. A katasztrófa a lakatlan területeket sújtotta, de a füst 800 orosz települést érintve terjedt.  Az Interfax hírügynökség azt írta hétfőn, hogy Oroszország 85 régiójából 79-ben tűzveszélyes időszak van. Rendkívüli állapot sehol nincs érvényben, de 31 régióban rendkívüli tűzvédelmi készültséget vezettek be.

Oroszországban, ahol a szibériai és távol-keleti területeken a nyáron több mint 3 millió hektárnyi erdőt borítottak el a lángok, júliusban négy régióban rendkívüli állapotot hirdettek.

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte, hogy az oltásban a fegyveres erőket is vessék be, amihez amerikai hivatali partnere, Donald Trump július 31-én felajánlotta az Egyesült Államok segítségét.

A katasztrófa főleg a lakatlan területeket sújtotta, de a füst mintegy 800 orosz települést ért el, köztük olyan városokat, mint Novoszibirszk, Krasznojarszk és Csita.

Oroszország
erdőtűz
tűzoltás
tűzoltó

Most

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.