Ugrás a tartalomra
Tanjug

Először találkozott személyesen az orosz és az ukrán elnök

2019.12.10
11:23
2020.02.17
18:02
Egy mindenkit mindenkire elv alapján történő fogolycsere tető alá hozásáról állapodott meg Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök Párizsban.

A normandiai négyek, azaz Ukrajna, Oroszország, Németország és Franciaország abban is egyet értettek, hogy az év végéig teljes, átfogó és korlátlan tűzszünetnek kell életbe lépnie a Donyec-medence harcok sújtotta övezetében. Az öt éve tartó összecsapásokban eddig mintegy 14 ezren haltak meg. Az áprilisban megválasztott ukrán államfő most találkozott először személyesen Putyinnal. Zelenszkij úgy nyilatkozott, több intézkedésben is megállapodtak a békefolyamat beindítása érdekében, de a politikai kérdésekben nem értettek egyet, és emiatt ő elégedetlen. Putyin viszont sikeresnek értékelte a több mint kétórás egyeztetést. Oroszország mindent megtesz, ami tőle telhető, annak érdekében, hogy véget érjen a konfliktus - mondta az orosz elnök.

Volodimir Zelenszkij
találkozó
Párizs
Vlagyimir Putyin

Most

13:49, Frissítve: 14:00

Folytatódnak a harcok a Közel-Keleten

Hajnalban is folytatódtak a harci cselekmények Izrael és a palesztin Hamász között. A Gázai övezetből rakétákkal támadtak, míg Izrael légicsapásokat mért a Hamász állásaira.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.