Ugrás a tartalomra
Pixabay

Első uniós tagállamként Görögországban állítottak ki vakcinaigazolványt

2021-02-23
13:40
Forrás
HVG, Euronews
Az athéni kormány célja az, hogy megkönnyítse az országok közötti utazást, és megmentse a nyári turistaszezont.

Athén abban bízik, hogy az egész Európai Unióban megkönnyítik majd azoknak az utazását, akiket már beoltottak a Covid–19 ellen. A görög kormány álláspontja szerint a határátlépésekre kellene fókuszálni.

Azt javasolják, hogy a határokon maradjon meg a negatív teszt bemutatásának és a karanténba vonulásnak a lehetősége, de akit már beoltottak, az hadd lépjen be korlátozások nélkül a másik országba. Egyfajta gyorssávot lehetne kialakítani a reptereken, a beoltottak ide állhatnának, és nem oda, ahová a többiek. 

A péntek óta működő rendszerben hétfő reggelig 55 ezer igazolványt állítottak ki olyan embereknek, akik már az oltás mindkét dózisát megkapták.

Görögország
vakcinaigazolvány
védőoltás
koronavírus
turistaszezon

Most

20:32, Frissítve: 20:42

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.