Ugrás a tartalomra
Pixabay/OpenClipart-Vectors

Eltávolították a szlovén zászlót, mert hasonlít az oroszra

2022.03.31
17:23
2022.03.31
17:29
Forrás
Vajdasági RTV, Magyar Nemzet
Az ukrán Nemzeti Gárda és a rendőrség tagjai megkérték a szlovén nagykövetséget, hogy távolítsa el a lobogót.

Eltávolították a szlovén zászlót az ország kijevi nagykövetségének az épületéről, mert túlságosan hasonlít az orosz zászlóra. Boštjan Lesjak követségi ügyvivő a szlovén sajtónak elmondta, hogy miután vasárnap újra megkezdte működését a kijevi szlovén nagykövetség, kihelyezték a nemzeti és az Európai Uniós lobogókat. Később az ukrán Nemzeti Gárda és a rendőrség tagjai megkérték, hogy átmenetileg távolítsák el a szlovén zászlót. Az ügyvivő hozzátette, hogy az ukrán hatóságok gondot viselnek a nagykövetség hivatalnokainak biztonságáról.

Az ukrán fővárosban jelenleg a szlovén nagykövetségen kívül a lengyel és a vatikáni nagykövetség működik még.

Ukrajna
Szlovénia
zászló

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.