Ugrás a tartalomra
Pixabay

Emelkedhet a nyugdíjkorhatár Németországban

2019.10.25
07:05
Forrás
Tanjug, bundesbank.de
Növelné a Németországban a központi bank a nyugdíjkorhatárt. Legfrissebb jelentésében a Bundesbank azt javasolja a döntéshozóknak, hogy 69 évre és négy hónapra emelje a nyugállományba vonulás idejét.

A bankszakemberek szerint erre azért lenne szükség, mert a németországi népesedési mutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy egyre kevesebb a fiatal és elöregedik a társadalom. Ez miatt pedig a nyugdíjak csökkenhetnek a jövőben, de akár a nyugdíjrendszer összeomlásához is vezethet a lecsökkent befizetések miatt. Amennyiben a Német Szövetségi Bank javaslatát a honatyák is elfogadják, a nyugdíjkorhatár kitolását fokozatos vezetnék be 2070-ig.

Németország
nyugdíj
nyugdíjkorhatár
Német Szövetségi Bank

Most

16:13, Frissítve: 16:27

Mire figyeljünk két keréken?

Egyre több motorost csábít az utakra a nyárias időjárás. Ez pedig akarva akaratlanul magával vonzza azon balesetek számának növekedését, amelyekhez közük van a motorosoknak.
13:45, Frissítve: 13:55

Stabil az élelmiszerpiac

Stabil az élelmiszerpiac Tatjana Matić szerint. Az élelmiszerárak korlátozásáról szóló rendelet pedig június 28-ig van érvényben - emlékeztetett.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.