Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Engedélyezték az 5-11 éves gyerekek oltását az Amerikai Egyesült Államokban

2021.10.30
11:42
Forrás
HVG
A döntéssel 28 millió gyermek kap lehetőséget az oltásra.

Az Amerikai Egyesült Államok engedélyezte az 5-11 éves gyerekek oltását a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával - közölte a New York Times. A tervek szerint már a jövő hét közepétől elkezdődhet a kisgyerekek oltása.

A döntéssel 28 millió gyermek kap lehetőséget az oltásra. A korosztály a felnőtt adag egyharmadát kaphatja meg, két dózisban, három hét eltéréssel.

Mint ismeretes, a Pfizer-BioNTech akig három hete nyújtotta be kérelmét az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszeripari Ügynökségnél, hogy engedélyezzék az 5-11 éves korosztálynak fejlesztett koronavírus-elleni vakcináját.

oltás
gyerekek
USA
Pfizer-BioNTech

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű