Ugrás a tartalomra
Pixabay/sabrinabelle

Enyhítenek a járványügyi korlátozásokon Olaszországban

2022.04.01
09:31
Forrás
MTI
Olaszországban véget ért az egészségügyi veszélyhelyzet, oldják a korlátozásokat.

Ennek értelmében már nem kötelező az oltottsági igazolás a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a hivatalokban és a szállodákban sem péntektől. Az egészségügyi veszélyhelyzet feloldásával megszűnik a karanténkötelezettség azok számára, akik fertőzöttel érintkeztek, de nem betegedtek meg és tünetmentesek. A betegeknek, ha beoltottak, hét napig kell házi karanténban lenniük, oltás nélkül tíz napig. Április végéig azonban, bizonyos esetekben, továbbra is kötelező az úgynevezett erősített oltási igazolás, a Super Green Pass felmutatása, 12 éves kortól, valamint zárt térben, szabadtéri csoportos és tömegeseményeken továbbra is kötelező az FFP2 típusú maszk viselése. Az olasz egészségügyi minisztérium szerint a járványgörbe ingadozása miatt nem zárható ki, hogy újabb tetőzés lehet a húsvéti ünnepek időszakában. Májustól várhatóan minden korlátozást eltörölnek Olaszországban.

Olaszország
korlátozások
enyhítések
járvány
koronavírus

Most

21:16, Frissítve: 21:28

Ezüstérmes a magyar női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a magyar rendezésű vizes világbajnokságon, miután óriási csatában, 9-7-re kikapott a sorozatban negyedszer győztes, az elmúlt három olimpián is első Egyesült Államok csapatától a döntőben.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.