Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Emre Tazegul

Erdőtüzek Észak-Macedóniában, Törökországban és Olaszországban

2021.08.10
13:14
2021.08.10
13:20
Forrás
euronews, index.hu
Nemzetközi összefogásra van szükség a hatékonyabb oltás érdekében.

A tűz nem csak Görögországban tombol. Az elmúlt időszakban több országban felcsaptak a lángok. Törökország és Olaszország egyes részein is küzdenek a tűzzel.

Tanjug/AP Photo/Emre Tazegul

Észak-Macedóniában is pusztított a tűz. Az ország észak-keleti részén, Drenak környékén is égtek az erdők. Szerbiai helikopterek is oltották a lángokat. A terület hegyes, nehezen megközelíthető, ezért volt szükség az égből történő oltásra.

Tanjug/AP Photo/Emre Tazegul

Törökországban is hatalmas füst borít mindent. Az egykoron erdőkkel borított területek szinte teljesen kopárrá váltak. Törökországban is több helyen keletkezett tűz, legtöbb a turisták által kedvelt üdülőhelyeken. A lángok megfékezésére helikoptereket és kis repülőket is bevetettek. A média értesülései szerint az elmúlt napokban legkevesebb nyolcan életüket vesztették, több falut és turisztikai helységet pedig evakuáltak az erdőtüzek miatt. Recep Tayyip Erdogan török elnök a Twitteren arról tájékoztatott, hogy több mint 5000 tűzoltó, valamint mintegy 80 helikopter, repülő és drón, valamint 1000 jármű van bevetésben. Kizárólag a dél-törökországi Antalya tartományban szűnt meg a tűzveszély. Szakértők szerint több mint tíz éve nem volt példa hasonló erdőtüzekre az országban. Becslések szerint legalább 100 ezer hektárnyi terület égett le.

Tanjug/AP Photo/Emre Tazegul

Olaszországban is pusztít a tűz. Az ország keleti partvidékén teljesen ki kellett üríteni egy nyaralóövezetet. Négyszáz embert kellett kimenekíteni egy gyorsan terjedni erdőtűz miatt. A közösségi oldalakon is egyre több bejegyzésben jelenik meg a hatalmas pusztítás.

Tanjug/AP Photo/Emre Tazegul

Az említett országok mellett még Oroszországban, az északi, szibériai részeken is égnek az erdők.

oltás
tűzoltás
Törökország

Most

15:43, Frissítve: 15:49

Szigorít Görögország

Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mert az elmúlt héten tovább növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Népszerű