Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Ramon Espinosa

Észak- és Dél-Karolinában pusztít a Dorian hurrikán

2019-09-06
07:41
2019-09-06
07:46
Forrás
MTI
Georgiában és Dél-Karolinában több mint 270 ezer ház maradt áramszolgáltatás nélkül.

Észak- és Dél-Karolinában pusztított csütörtök este a változó erősségű Dorian hurrikán. Ebben a két államban és Georgiában rendkívüli állapot van érvényben, a part menti vidékeken kötelező kiürítést rendeltek el. Az Atlanti-óceán hullámai két-három méteresre csaptak fel, és a hurrikán - mielőtt elérte volna Észak-Karolinát, özönvízszerű esőzésekkel árasztotta el a vidéket. Az amerikai országos hurrikánközpont munkatársai azt latolgatják, hogy a Dorian lecsap-e majd New Jersey államra és New Yorkra is.

Dorian
hurrikán
vihar
USA

Most

07:10, Frissítve: 07:17

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.