Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Észak-Korea rakétát lőtt ki Japán fölé

2022.10.04
12:30
Forrás
forbes.hu
Közepes hatótávolságú ballisztikus rakétát lőttek ki helyi idő szerint ma reggel Észak-Korea fegyveres erői – tájékoztatott a japán sajtó. A rakéta átrepült a japán légtéren, és mintegy 4.600 kilométert tett meg, míg végül a Csendes-óceánban landolt.

Kisida Fumio japán miniszterelnök keményen elítélte a kísérletet, Macuno Hirokazu, a japán kormány szóvivője pedig a japán emberek és vagyonuk biztonsága veszélyeztetésének nevezte, amivel megszegték az ENSZ Biztonsági Tanácsának a ballisztikus és nukleáris fegyverkezésről szóló Koreai-félszigetre vonatkozó határozatát.

Antony Blinken amerikai államtitkár a dél-koreai és japán külügyminiszterekkel együtt szintén keményen bírálta Észak-Koreát.

Japánban a riasztás miatt ideiglenesen leállították a vasúti közlekedést Tóhoku régióban és a szomszédos japán Hokkaido-szigeten, míg meg nem erősítették, hogy a rakéta a tengerbe esett. A légi közlekedésben is kisebb késések voltak az eset miatt. Japánban és Dél-Koreában sürgősségi, rendkívüli üléseket tartottak a nemzetbiztonsági tanácsok.

Észak-Korea idén húsz rakétafegyver-kísérletet hajtott végre, amelyek során 40 rakétát lőttek ki.

Észak-Korea
Japán
ballisztikus rakéta

Most

20:59

Húszéves az Izida

December 3-a a fogyatékkal élők világnapja. A Közügyekben ennek kapcsán bemutattuk a bácsfeketehegyi Izida Anya és Gyermekvédelmi Társaságot, amely fennállásának huszadik évfordulóját ünnepli.
20:07, Frissítve: 21:07

A jövő ígérete az őssejtterápia?

Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusok. Annyi bizonyos, hogy a technológia és az orvostudomány fejlődésével egyre több lehetőség nyílik a köldökzsinórvérből levett őssejtek felhasználására.
17:47, Frissítve: 17:52

Észak-Macedónia vette át az EBESZ soros elnökségét

Észak-Macedónia vette át Lengyelországtól az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) soros elnökségét a szervezet kétnapos külügyminiszteri konferenciájának pénteki záróülésén a lengyelországi Lódzban.
16:45, Frissítve: 16:53

Viszonylagos nyugalom van Horgoson

A helyiek egyelőre fellélegezhetnek, a szerb hatóságok akcióinak köszönhetően csak elvétve látni migránst a magyar határhoz közeli település utcáin.

Népszerű