Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Luca Bruno

Eurovízió: Befejeződtek a fellépesek - várjuk az eredményt

2022.05.14
21:02
2022.05.15
01:07
Forrás
Pannon RTV
A szerb képviselő fellépése közben vastapstól zengett a csarnok. A Torinóban megszervezett verseny fináléjában a 25 előadó közül ma valaki megnyeri az idei kristálymikrofont.

A 40 résztvevő ország nézői és zsűrije vesz részt a szavazáson. A fogadóirodák fölényes ukrán győzelmet várnak, elemzők szerint azonban ez jórészt politikai okokból lehet így. A szerbiai Konstrakta esélyei folyamatosan emelkedtek, és a döntő előtt már a dalfesztivál egyik favoritjának számított.

A teljesen egyedi stílussal, szöveggel és zenével rendelkező szerbiai produkció, az In Corpore Sano, vagyis az ép testben című dal azt sugallja, hogy a mai ember már vallási fanatizmus szintjén foglalkozik az egészségével. A színházi elemeket tartalmazó fellépés bemutatja, hogy miközben az egészségünk megőrzése elhatalmasodik gondolatainkon, cselekedeteinkben, addig a szellemet teljesen elhanyagoljuk, vagyis ma ép testben beteg a lélek.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Eurovíziós Dalfesztivál
eurovízió
Szerbia
Konstrakta

Most

19:05, Frissítve: 19:17

Casemiro továbblőtte a brazilokat

Brazília 1:0-ra győzte le Svájcot a katari világbajnokság G-csoportjának második csoportmérkőzésén, ezzel biztos a továbbjutása a kieséses szakaszba.
17:11, Frissítve: 17:23

Haladnak a korral a magyarkanizsai idősek

Ismét az okostelefon használatát ismertetik a magyarkanizsai időseknek, a helyi Felnőttképzők Regionális Hálózatának szervezésében. A 20 órás képzés alatt az alapoktól sajátíthatják el az okostelefon használatát.
15:19, Frissítve: 16:24

Évadnyitó a muzslyai Petőfiben

Másfél órás műsorral ünnepelték tegnap este 75 éves muzslyai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület évadnyitóját. A szakcsoportok bemutatkozása mellett a 16. évadnyitó rendezvény másik célja az új tagok toborzása volt.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.