Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Luca Bruno

Eurovízió: Befejeződtek a fellépesek - várjuk az eredményt

2022.05.14
21:02
2022.05.15
01:07
Forrás
Pannon RTV
A szerb képviselő fellépése közben vastapstól zengett a csarnok. A Torinóban megszervezett verseny fináléjában a 25 előadó közül ma valaki megnyeri az idei kristálymikrofont.

A 40 résztvevő ország nézői és zsűrije vesz részt a szavazáson. A fogadóirodák fölényes ukrán győzelmet várnak, elemzők szerint azonban ez jórészt politikai okokból lehet így. A szerbiai Konstrakta esélyei folyamatosan emelkedtek, és a döntő előtt már a dalfesztivál egyik favoritjának számított.

A teljesen egyedi stílussal, szöveggel és zenével rendelkező szerbiai produkció, az In Corpore Sano, vagyis az ép testben című dal azt sugallja, hogy a mai ember már vallási fanatizmus szintjén foglalkozik az egészségével. A színházi elemeket tartalmazó fellépés bemutatja, hogy miközben az egészségünk megőrzése elhatalmasodik gondolatainkon, cselekedeteinkben, addig a szellemet teljesen elhanyagoljuk, vagyis ma ép testben beteg a lélek.

Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Eurovíziós Dalfesztivál
eurovízió
Szerbia
Konstrakta

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.

Népszerű