Ugrás a tartalomra
Tanjug / AP / Markus Schreiber

Évtizedek óta nem volt ilyen - „leáll” Németország

2023.03.26
21:03
2023.03.26
21:22
Forrás
hirado.hu, Blic.rs
Sztrájk miatt nem indul a legtöbb repülőgép, vonat, busz, villamos és az autópálya szeméyzete is beszünteti a munkát.

Országos sztrájk miatt hétfőn leáll a közlekedés Németországban, nem jár a legtöbb repülőgép, nem indulnak a vonatok, buszok, villamosok, valamint az autópálya személyzete is beszünteti a munkát. 31 éve nem volt ilyen méretű sztrájk Németországban. Az egyik legnagyobb érdekképviselet, a Verdi vezetője azzal indokolta a lépést, hogy a dolgozók egzisztenciális gondokkal küzdenek, az infláció és a megnövekedett energiaárak miatt az emberek nem tudják eltartani a családjaikat. Jelentős, 10-12 százalékos béremelést szeretnének elérni - olvasható a hirado.hu honlapon.

A szerbiai Blic médiaház pedig azt írja, egy közvéleménykutatás szerint a németek 55 százaléka támogatja a sztrájkot.

„Gyakorlatilag semmi sem fog közlekedni, tehát nem járnak a repülőgépek, a távolsági és a helyi vonatközlekedés is szünetel, a trolibuszok, a villamosok, és még az autópályákon is fennakadásokra lehet számítani, hiszen az autópálya személyzet is beszünteti a munkát” – közölte az M1 Híradó helyszíni tudósítója.

 

 

Németország
sztrájk

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű