Ugrás a tartalomra

Évtizedekig tussolták a pedofilügyeket

2012-09-18
11:19
Több száz feltételezett pedofilügyet titkoltak el az elmúlt húsz évben a Boy Scouts of America fiúcserkész-szervezetnél - közölték hétfőn az amerikai lapok
Több száz feltételezett pedofilügyet titkoltak el az elmúlt húsz évben a Boy Scouts of America fiúcserkész-szervezetnél - közölték hétfőn az amerikai lapok. A botrányt a The Los Angeles Times robbantotta ki azzal, hogy átvizsgálta a szervezet 1600 belső, az elmúlt két évtizedre vonatkozó bizalmas mappáját.Több mint félezer olyan esetre bukkantak, amelyek során a cserkészek vezetői közvetlenül értesültek a szexuális bántalmazásokról a fiúktól és a szülőktől. Az esetek 80 százalékában a cserkészszövetség egyáltalán nem tett feljelentést, és a jelek szerint minden eszközzel igyekeztek eltussolni az ügyeket.
cserkészek
pedofil

Most

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.