Ugrás a tartalomra

Évtizedekig tussolták a pedofilügyeket

2012-09-18
11:19
Több száz feltételezett pedofilügyet titkoltak el az elmúlt húsz évben a Boy Scouts of America fiúcserkész-szervezetnél - közölték hétfőn az amerikai lapok
Több száz feltételezett pedofilügyet titkoltak el az elmúlt húsz évben a Boy Scouts of America fiúcserkész-szervezetnél - közölték hétfőn az amerikai lapok. A botrányt a The Los Angeles Times robbantotta ki azzal, hogy átvizsgálta a szervezet 1600 belső, az elmúlt két évtizedre vonatkozó bizalmas mappáját.Több mint félezer olyan esetre bukkantak, amelyek során a cserkészek vezetői közvetlenül értesültek a szexuális bántalmazásokról a fiúktól és a szülőktől. Az esetek 80 százalékában a cserkészszövetség egyáltalán nem tett feljelentést, és a jelek szerint minden eszközzel igyekeztek eltussolni az ügyeket.
cserkészek
pedofil

Most

23:58, Frissítve: 00:17

Örömvasárnap

Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepeljük. Meggyújtjuk a rózsaszín gyertyát az adventi koszorún.
22:15, Frissítve: 22:20

Melegrekordok dőlhetnek meg

Akár 16 fokig is emelkedhet a jövő héten a hőmérő higanyszála, melegrekordok dőlhetnek meg térségünkben - olvasható az előrejelzésekben. Számottevő csapadékra nem kell számítanunk.

Népszerű