Ugrás a tartalomra

Évtizedekig tussolták a pedofilügyeket

2012-09-18
11:19
Több száz feltételezett pedofilügyet titkoltak el az elmúlt húsz évben a Boy Scouts of America fiúcserkész-szervezetnél - közölték hétfőn az amerikai lapok
Több száz feltételezett pedofilügyet titkoltak el az elmúlt húsz évben a Boy Scouts of America fiúcserkész-szervezetnél - közölték hétfőn az amerikai lapok. A botrányt a The Los Angeles Times robbantotta ki azzal, hogy átvizsgálta a szervezet 1600 belső, az elmúlt két évtizedre vonatkozó bizalmas mappáját.Több mint félezer olyan esetre bukkantak, amelyek során a cserkészek vezetői közvetlenül értesültek a szexuális bántalmazásokról a fiúktól és a szülőktől. Az esetek 80 százalékában a cserkészszövetség egyáltalán nem tett feljelentést, és a jelek szerint minden eszközzel igyekeztek eltussolni az ügyeket.
cserkészek
pedofil

Most

20:28, Frissítve: 20:41

Klímatüntetőket vettek őrizetbe

Prágában néhány aktivistát szemtanúk szerint végigvonszoltak a köztéren. Több klímatüntetőt pedig őrizetbe vett a brüsszeli rendőrség szombaton.
17:48, Frissítve: 18:02

Futók lepték el Újvidék utcáit

A tartományi székvárosban ma 27-ik alkalommal szervezték meg a már hagyományosnak számító Újvidéki Maratont. A rendezvényen idén a belügyminisztérium és a katonaság munkatársai is részt vettek.

Népszerű