Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Michael Varaklas

Extrém meleg van Görögországban

2021.08.02
17:08
2021.08.11
21:33
Forrás
Pannon RTV
Bár a hőség teljesen természetes ilyenkor a hellén államban, a mostani még az ottaniakat is megizzasztja.

A hőmérséklet napközben bőven 40 fok fölé emelkedik, emiatt vörös riasztás van érvényben a következő 3 napra. Az ott nyaralók legyenek elővigyázatosak, a déli órákban semmiképp ne menjenek a szabadba, a strandokon keressék a hűvös helyeket, és használjanak napvédőt. Akik ezekben a napokban utaznak Görögországba üdülni, feltétlenül vigyenek magukkal elég vizet.

Arra is oda kell figyelni, hogy az autó hőmérséklete ne legyen sokkal alacsonyabb a kintinél, mert a hirtelen váltás rendkívül megterhelő a szervezetre. Az is jó megoldás lehet, ha megállás előtt fokozatosan emeljük a hőfokot az autóban, hogy közelítsük azt a kültérihez.

Görögország
hőség

Most

18:21, Frissítve: 18:28

Orbán: Nőni fog a nyomás a határon

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.