Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Extrém vihar tombolt Törökországban - Videó

2021.11.30
11:04
2021.11.30
11:11
Forrás
Szerbiai RTV
Négy ember meghalt és 19-en megsérültek, miután vihar tombolt Isztambulban.

Több, a közösségi médiában megjelent felvételen látható, hogy a szél tetőket tépett le és fákat csavart ki. A hírportálok arról számoltak be, hogy az épületekről lezúduló cserepek egy nőre és gyermekére estek. A gyerek túlélte, de komoly sérüléseket szenvedett, édesanyja meghalt. A vihar egy óratornyot is ledöntött, és legalább három teherautót felborított. A Boszporusz-szorost lezárták a hajók elől, a Turkish Airlines hat gépét pedig Ankarába és Izmirbe irányították – közölte a légitársaság szóvivője. A török ​​meteorológiai szolgálat további extrém időjárási viszonyokra figyelmeztet az egész ország területén. 

Törökország
vihar
halálos áldozatok

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.