Ugrás a tartalomra
Tanju/AP/Jonathan Rodriguez

Ezrek menekülnek a vulkánkitörés elől

2021.09.20
09:49
2021.09.20
10:09
Forrás
Pannon RTV
Már ötezren kényszerültek elhagyni otthonukat a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek La Palma szigetén, miután vasárnap délután kitört egy tűzhányó.
Tanju/AP/Jonathan Rodriguez

A csendőrség által kimenekített emberek között 500 turista is van. A sziget fölött hatalmas hamufelhő látható, a tűzoltóság pedig megkezdte a kitörés miatt lángra kapott erdős területek oltását. A kitörés egyelőre nem túl erőteljes, ennek ellenére vörös riasztást adtak ki, és megkezdődtek a kitelepítések.

Tanju/AP/Jonathan Rodriguez

Pedro Sánchez spanyol kormányfő tegnap elhalasztotta amerikai útját, és a szigetre utazott. A kitörés nem érte váratlanul a helyi hatóságokat, mert az elmúlt napokban több ezer szeizmikus rengést jegyeztek fel, a talaj pedig több helyen megemelkedett, arra utalva, hogy láva készül a felszínre törni. A 83 ezer lakosú La Palmán utoljára 1971-ben volt vulkánkitörés.

Tanju/AP/Jonathan Rodriguez
vulkánkitörés
vulkán
Kanári-szigetek

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.
20:07, Frissítve: 07:57

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.