Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Ezrek tüntettek Oroszországban az internet szabadságáért

2019-03-11
01:43
Forrás
hvg.hu, index.hu
Ezrek tüntettek vasárnap Oroszország több városában az ellen a törvénytervezet ellen, ami azt célozza, hogy egy válsághelyzet esetén az országot lekapcsolhatnák a globális internethálózatról.

Az orosz parlament március 13-án tárgyalja második olvasatban azt a törvénytervezetet, amely szigorúbb internetszabályozást irányoz elő, a törvényhozók indoklása szerint azzal a céllal, hogy megakadályozza a beavatkozást külföldről. Ennek értelmében például Oroszországot lekapcsolhatják a globális internethálózatról válsághelyzetekben, vagy egy kibertámadás esetén. Egyes orosz médiumok egy "online vasfüggönyhöz" hasonlítják a javaslatot, amelyet bírálói szerint az eltérő vélemények elhallgattatására használhatnak fel.

Oroszország
tüntet
internet

Most

14:31, Frissítve: 14:40

Új járműveket kapnak a tűzoltók

A Rendkívüli Helyzetek Szektora ebben az évben annyi tűzoltókocsit kap, amennyire nem volt példa az utóbbi évtizedben - jelentette be Nebojša Stefanović ma Pancsován.
14:11, Frissítve: 14:27

Szenteleky Kornélra emlékeztek Szivácon

Szentmisével, koszorúzással és könyvbemutatóval emlékeztek meg Szenteleky Kornélról, a vajdasági magyar irodalom jeles alakjáról Szivácon halálának 86. évfordulóján.

Népszerű