Ugrás a tartalomra
Pixabay/typographyimages

Fáradtság, fejfájás, szédülés

2021-01-18
13:01
Forrás
MTI
Ezeket a tüneteket észlelték a legtöbb esetben a koronavírus elleni védőoltás második dózisának felvétele után Izraelben.

Volt azonban, akiknél lázat, izomfájdalmat, hányingert, borzongást és hidegrázást figyeltek meg. Az izraeli egészségügyi minisztérium adatai szerint a mintegy kétmillió beoltottból körülbelül 15, egyébként súlyos alapbetegségben szenvedő ember igényelt kórházi kezelést az oltás után. A vizsgálat azonban megállapította, hogy a kórházba kerülésüket többnyire alapbetegségük, nem pedig az oltás okozta. Az oltottak között 92 esetben jelentek meg különböző neurológiai tünetek. Gyakoribbak voltak a helyi tünetek: fájdalom, bőrpír és duzzanat az oltás helyén, a kar ideiglenes mozgáskorlátozottsága, helyi elszíneződés, a nyirokcsomók duzzanata, kiütés vagy helyi gyulladás.

vakcina
koronavírus
védőoltás

Most

16:00

Ma van a Nemzetközi Jegesmedve Nap

A jegesmedvék életük nagy részét a Jeges-tenger jegén töltik, a világ egyik leghidegebb környezetében. Megközelítőleg 21 és 31 ezer egyed él a Földön, de sok más állathoz hasonlóan őket is fenyegeti a klímaváltozás.
15:28, Frissítve: 15:36

2037 méternyi kolbász tekeredett Turián

A Turiai Kolbászfesztiválon a járványügyi helyzet miatt idén az ünnepség és a vásár elmaradt. Csak a Guiness-rekordot tartó kolbász készítőiből és a szervezőkből, valamint a kolbászkészítő verseny kisszámú résztvevőjéből állt az idei esemény.
15:01, Frissítve: 15:17

Disznótor a muzslyai réten

A muzslyai réten, Budai Zoltán tanyáján, ma baráti körben hagyományos disznótor volt, amelynek az „áldozata” egy háromszáz kilogrammos jószág volt.

Népszerű

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.