Ugrás a tartalomra

Felfüggesztették a dél-koreai államfőt

2016-12-10
14:00
Felfüggesztették a dél-koreai államfőt
Felfüggesztették a dél-koreai államfőt. Gyertyafényes virrasztással tízezrek ünnepelték szombaton Pak Gun Hje államfő hatalmának ideiglenes felfüggesztését, amelyről előző nap döntött a parlament. Eközben az elnök mintegy 15 ezer támogatója ellendemonstrációt tartott a fővárosban. A posztról való eltávolításáról azonban az alkotmánybíróságnak kell döntenie 180 napon belül. Az ellenzék azért akarja leváltani Pakot, mert kiderült, hogy barátnője és bizalmasa személyi és kormányzati döntésekbe is beleszólt, holott semmilyen hivatalos tisztsége nem volt. A kormány állítólag nyomást gyakorolt több tucat dél-koreai nagyvállalatra, hogy több tízmillió dollárt adományozzanak két alapítványnak, amelyek az államfő barátnőjének ellenőrzése alatt állnak. Pak október vége óta már háromszor kért nyilvánosan bocsánatot a botrány miatt, de a kedélyek ettől még nem akartak lecsillapodni, és hetek óta százezrek demonstrálnak az elnök ellen. (hirado.hu)Mesto: Seoul Datum: 10.12.2016 Dogadjaj: POLITIKA/DRUŠTVO - protest u Seulu èiji uèesnici traže da predsednica Južne Koreje podnese ostavku. Južnokorejski poslanici izglasali su u petak opoziv predsednice Park geun-hje Licnosti:
felfüggesztés
demonstráció
Dél-Korea
Pak Gun Hje államfő

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.