Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Felgyújtották a bordeaux-i városházát

2023.03.24
08:17
2023.03.24
08:28
Forrás
Szerbiai RTV
A tüntetők az épület bejáratát borították lángokba a délnyugat-franciaországi városban - írja a Szerbiai RTV a BBC-re hivatkozva.

A tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet. Franciaország-szerte tiltakozásokat tartanak a tervezett nyugdíjrendszer reformja és a nyugdíjkorhatár emelése miatt.

Jelentések szerint ország-szerte az utcára vonultak, több mint egymillióan tüntettek. A francia belügyminisztérium adatai alapján csak Párizsban mintegy 120 ezer demonstráló gyűlt össze. A fővárosi rendőrség könnygázt is bevetett, ország-szerte pedig 80 embert tartóztattak le.

A tiltakozások fennakadásokat okoztak a vasúti közlekedésben, valamint az olajfinomítók működésében is, ma pedig a tanárok és a Charles de Gaulle repülőtér alkalmazottai is munkabeszüntetést tartanak.

Bordeaux
Városháza
felgyújtották
Franciaország
tüntetés
nyugdíjreform

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű