Ugrás a tartalomra
Moszkva, pixabay/xusenru

Felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét

2019-04-19
21:33
2019-04-20
09:20
Forrás
MTI, hiradó.hu
A húskamra égett le, személyi sérülésről az esettel kapcsolatban nem számoltak be. A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott, akik a széder esti közös étkezésre érkeztek.

Ismeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát – közölte Mojse Lebegy rabbi a RIA Novosztyi hírügynökséggel péntek este. A rabbi felhívta a figyelmet arra, hogy az incidens a judaizmus fő ünnepe, a pészah előtt történt. Idén a pészahot, a tavasz, a természet újjászületésének ünnepét, amikor a zsidók az egyiptomi kivonulásról, a rabszolgaságból való szabadulásról is emlékeznek, április 19-én estétől 27-ig tartják.

gyújtogatás
zsidó ünnep
tanintézmény

Most

19:58, Frissítve: 07:28

Ramush Haradinajt Hágában hallgatják ki

A volt koszovói miniszterelnököt a háborús bűnöket vizsgáló különleges bíróság idézte be. Amennyiben nem emelnek ellene vádat, ismét indul a miniszterelnöki posztért - jelentette be elutazása előtt.
16:47

Újabb hőhullám sújtja Olaszországot

Olaszország északi és középső térségeiben kedden közepes, szerdától a legmagasabb szintű hőségriadó lesz életben az Afrikából érkező hőhullám miatt, amely ismét negyven fokra emeli a hőmérsékletet.

Népszerű