Ugrás a tartalomra
Pixabay/Kollinger

Felrobbant egy gázvezeték Litvániában

2023.01.14
08:59
Forrás
Euronews
A helyi média szerint nem történt sérülés.

Ötven méteres lángok csaptak fel Litvánia északi részén, miután felrobbant egy gázvezeték péntek délután. A detonáció közelében lévő falu teljes lakosságát kitelepítették.

A helyi média szerint nem történt sérülés. A tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, bár nem sokat tehettek, amíg a csőben maradt gáz el nem égett. A robbanást, az első feltételezések szerint műszaki hiba okozta Pasvalys közelében.

A vezetéken Litvániából Lettországba szállítottak gázt. A gázellátás megszakadt. A körzet fogyasztóit egy másik vezetéken keresztül látják el.

Litvánia
robbanás
gáz
gázvezeték

Most

17:15, Frissítve: 18:25

Palicson is várják a nyuszit

Színes műsorral várta a húsvéti ünnepeket megelőző szombaton az érdeklődőket a Palics Magyar Művelődési Egyesület a helyi Magyar Művelődési Központban.
16:15, Frissítve: 18:21

Húsvétváró kiállítás Felsőhegyen

Húsvéti sonka, ünnepi kalács, a tavasz virágai és ünnepkört meghatározó díszes tojások is díszítették mindazok standját, akik részt vettek a felsőhegyi Könyvtár Kör által szervezett Húsvétváró Kiállításon.

Népszerű

Tömegbaleset Szabadkánál - VIDEÓ!

A baleset a Topolya és az észak-bácskai város közötti úton történt, a szakaszt teljesen lezárták. A szerencsétlenséget az orkán erejű széllökések miatt kialakult porvihar okozta.