Ugrás a tartalomra
robbanás helyszíne
Tan/AP Photo/Moises Castillo

Felrobbant egy tűzijátékgyár Mexikóban

2018-07-06
22:52
2018-07-06
22:59
Forrás
hirado.hu
Legalább huszonnégy ember meghalt a balesetben, többtucatnyian pedig megsérültek. Az áldozatok között legkevesebb négy tűzoltó és két rendőr is van.

A robbanás után több tucat tűzoltó és rendőr érkezett a helyszínre, nem sokkal később azonban további három, az elsőnél jóval erősebb robbanás rázta meg a környéket. A detonációban a tűzoltóautók is összeroncsolódtak. A sérülteket helikopterrel vitték több helyi kórházba. Az áldozatok között legkevesebb négy tűzoltó és két rendőr is van.

A helyi hatóságok szerint az első robbanás egy olyan műhelyben történt, amelynek nem volt működési engedélye.

A település a mexikói tűzijátékgyártás fellegvára, sokaknak ez jelenti a megélhetést a környéken. Rengeteg egyedi petárdát és tűzijátékot készítenek, a biztonsági előírásokat azonban gyakran nem tartják be.

A városban több, a tűzijátékokhoz köthető tragédia is történt az utóbbi időben. A múlt hónapban heten haltak meg, nyolcan pedig megsérültek egy pirotechnikai balesetben. Két éve több mint negyvenen vesztették életüket, amikor egy tűzijátékokat árusító piacon ütött ki tűz.

Mexikó
tűzijátékgyár
robban

Most

11:15, Frissítve: 11:25

Sok balesetet okoznak az ittas sofőrök

Az új közlekedésbiztosítási törvényjavaslat értelmében az ittasan balesetet okozó sofőrök akár 2,5 millió eurós kártérítést is fizethetnek majd a károsultaknak.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.