Ugrás a tartalomra

Felrobbant egy vegyi üzem Houston mellett

2017-08-31
11:12
2017-10-04
12:29
Forrás
HVG.hu, fotó: RTS
Két robbanás történt a Texasban államban található Arkema vegyi üzemben. A hatóságok bejelentették, hogy a detonáció miatt lezárják a keleti partot ellátó olajvezetéket.

A szerencsétlenséget a szivárgó mérgező anyagok miatt rendkívül veszélyesnek minősítették. A Houstontól mintegy 50 kilométernyire északkeletre lévő Crosbyban lévő üzem környékét már kedden két és fél kilométeres körzetben kiürítették, de néhány a helyszínen intézkedő rendőrt és segélymunkást gázmérgezéssel kórházba szállítottak. Az amerikai vegyi cég képviselője szerint az áradás és a tűz miatt kiszabaduló kémiai anyagok nem halálosak. Az Amerikai Egyesült Államokat sújtó, főként Louisiana és Texas államot érintő Harvey trópusi vihar halálos áldozatainak száma csütörtökön 35-re emelkedett.

Előzmény:

Az üzem vezetése korábban bejelentette, hogy az ott tárolt anyagok hűtése lehetetlenné vált, miután az áradások miatt megszakadt az áramszolgáltatás. Robbanásokat hallottak abból a Houston melletti vegyi üzemből, amelyet elöntött a Harvey hurrikán keltette áradás. Az üzem vezetése már korábban bejelentette, hogy az ott tárolt anyagok hűtése lehetetlenné vált, miután az áradások miatt megszakadt az áramszolgáltatás. A tartalék generátorok is tönkrementek, így várható volt, hogy a telepen tűz üt ki, vagy akár felrobban. A dolgozókat már korábban evakuálták, és az üzem 2,5 kilométeres körzetéből is kimenekítették a lakókat, mivel a robbanások és a tűz hatására egészségkárosító hatású gázok szabadulhatnak fel.

robban
vegyi üzem
Houston
Texas

Most

16:26

Tűz pusztít Bosznia-Hercegovinában

Trebinje környékén, a Boszniai Szerb Köztársaságban az éj folyamán a lángok a szél miatt több kilométerre kiterjedtek. Félő, hogy a lángok a közelben elhelyezkedő Zasad településig jutnak.
14:32

60 ezer méh egy álmennyezetben

Az ausztráliai Brisbane-ben egy házból az álmennyezet alól hatvanezer méhet kellett eltávolítani, és ötven kiló mézet szedtek ki méhészek - közölte az Euronews.

Népszerű

Megtámadták a TSC szurkolóit Temerinben

A TSC szurkolóinak egy kisebb csoportját eddig ismeretlen tettesek megtámadták Temerinben, amikor a vasárnap esti Vojvodina elleni mérkőzés után hazafelé tartottak.