Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Ferenc pápa egyik közeli munkatársa is megbetegedett

2020-03-26
07:08
2020-03-26
07:18
Forrás
MTI
Sajtóinformációk szerint ő az ötödik vatikáni beteg.

Megbetegedett a koronavírustól Ferenc pápa egyik közeli munkatársa is, ezért a szentatya lakóhelyeként ismert Szent Márta-házat fertőtlenítették, és tovább szigorították az óvintézkedéseket Vatikánváros egész területén.

A fertőzött személy a szentszéki államtitkárság magas beosztású egyházi munkatársa, aki ugyanabban az épületben lakott, ahol Ferenc pápa is. Ő az ötödik vatikáni beteg.

A 83 éves Ferenc pápát március eleje óta óvják a fertőzéstől: a beszédeit interneten sugározzák, a Szent Márta-ház kápolnájában reggelente bemutatott misét is nagyon szűk körben pontifikálja, egyedül étkezik a szobájában, a különböző vatikáni hivatalok képviselőit az apostoli paloták nagyobb termeiben fogadja.

Március 10-től a Szent Péter-bazilika, a Szent Péter tér, a Vatikáni Múzeum és Könyvtár is zárva tart, valamint a még működő hivatalokban is bevezették a távmunkát. A szentszéki államtitkárság leállította a nem halaszthatatlan feladatok végzését, és arra szólította fel az egyházi és világi dolgozókat, hogy vegyék ki szabadságukat. Leállt a szentszéki napilap, a L'Osservatore Romano nyomtatott kiadása is, amely kizárólag online jelenik meg.

Rendkívüli óvintézkedésekkel védik a 93 éves XVI. Benedek nyugalmazott pápa egészségét is, aki a Szent Márta-háztól nem messzi vatikáni kolostor épületében lakik.

koronavírus
fertőzött
Vatikán
pápa

Most

20:52, Frissítve: 20:59

Elhunyt Bill Withers amerikai énekes

81 éves korában meghalt Bill Withers, többek között az Ain't No Sunshine című világsláger szerzője és előadója. A család tájékoztatása szerint a zenész halálát szívproblémái okozták – írja a Guardian.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.