Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Ferenc pápa: A szegények adnak reményt az egyháznak

2019.10.27
14:09
2022.05.03
20:57
Forrás
MTI
A katolikus egyházfő az Amazonas-térség püspöki találkozója zárómiséjén mondott beszédet.

A ragadozó fejlődési modellben peremre szoruló szegényeket helyezte a mai egyház szolgálatának középpontjába Ferenc pápa, aki az Amazonas-térség püspöki találkozója zárómiséjén mondott beszédet a Szent Péter-bazilikában. A katolikus egyházfő szerint az Amazóniáról szóló szinódus a szegények szavát volt hivatott meghallani, és elgondolkodni életük bizonytalanságán, amelyet ragadozó fejlődési modellek fenyegetnek. Úgy vélekedett: a világ jelenlegi helyzetében az egyház feladata az, hogy a valóságra másképpen tekintsen, védje a teremtett világot a kizsákmányolástól és meghallgassa a szegények kiáltását, amire - a pápa szerint - gyakran az egyházban sem figyelnek, kinevetik vagy elhallgatják, mivel kényelmetlen. Pedig a szegények kiáltásának meghallgatása képviseli az egyháznak is reményt adó kiáltást - mondta Ferenc pápa.

Tanjug/Remo Casilli/Pool Photo via AP
szegény
szegénység
Amazonas-térség püspöki találkozója
Szent Péter-bazilika
Ferenc pápa

Most

07:59, Frissítve: 08:28

Reagált a forint gyengülésére az MNB

Erősödött csütörtök reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben a főbb devizákkal szemben, miután az előző nap történelmi árfolyammélypontot állított be.
07:39, Frissítve: 08:26

Ma kezdődik a Nyárhangoló fesztivál Palicson

A VM4K négynapos rendezvényén koncertekkel, közéleti, irodalmi, színházi kerekasztal-beszélgetésekkel, kirakodó vásárral, táncházzal, helytörténeti sétával és gyermekprogramokkal várják a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

Népszerű