Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Ferenc pápa szerint az összetartásra kell fókuszálni

2020-05-31
18:42
2020-05-31
18:49
Forrás
index.hu
A katolikus egyházfő pünkösdvasárnap intézett szavakat a katolikus hívekhez. Legutóbb március elején beszélt az emberekhez az ablakból.

Most az összetartásra kell fókuszálni - hangsúlyozta a Szent Péter-bazilikában tartott pünkösdvasárnapi misén Ferenc pápa. Azt mondta, hogy a semmi sem lesz már olyan, mint régen típusú gondolkodás csak azt garantálja, hogy az egyetlen dolog, ami nem tér vissza, az a remény lesz. Beszédében hangsúlyozta, az egyház és a hívek feladata most nem a szétaprózódás, hanem az összetartás.

Legutóbb március elején beszélt a pápa ugyanígy az ablakából, az országban ezt követően rendelték el a lezárásokat. A Szent Péter tér és a Szent Péter-bazilika, valamint a Vatikáni Múzeum több mint két hónap után újranyithatta kapuit, de bizonyos óvintézkedéseket továbbra is minden hívőnek be kell tartania.

Vatikán
Ferenc pápa
pünkösd
járvány

Most

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.

Ausztriában szakad a hó

A meteorológiai Intézet Tirol, Vorarlberg, Salzburg és Nyugat-Steiermark tartományokra kiadta a téli figyelmeztető jelzést.

Lezuhant egy Mig-21-es

Lezuhant ma reggel egy MiG-21-es típusú vadászgép Mali Zvornik közelében. Mindkét pilóta, Dejan Krsnik és Zvonko Vasiljević meghalt.