Ugrás a tartalomra
Pixabay/Famifranquoi/illusztráció

Fish and chips nélkül maradhatnak a britek

2022.05.17
14:53
Forrás
MTI
Akár több mint félmillió kisvállalkozás is bezárhat az orosz-ukrán háború miatt az Egyesült Királyságban.

A háború során a brit fish and chips nevű étel hozzávalóinak ára is az egekbe szökött. Andrew Crook, a halsütők szövetségének elnöke szerint az áremelkedés hatással van az ország közel 10 ezer fish and chips éttermének egyharmadára, amelyek akár be is zárhatnak az elkövetkezendő kilenc hónapban. Az ételhez szükséges tőkehal 40 százaléka Oroszországból érkezik, valamint a napraforgóolaj csaknem felét Ukrajnából importálják. A vásárlók által olcsónak tartott fish and chips adag ára 7 font volt, mára már 8,50 fontba kerül.

Egyesült Királyság
ukrajnai háború
olaj

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.