Ugrás a tartalomra
Tanjug/Devon Ravine/Northwest Florida Daily News via AP

Floridára és Alabamára csapott le a Sally-hurrikán

2020-09-16
21:40
Forrás
Euronews.com
Szerda hajnalban érte el az Egyesült Államok déli partvidékét a Sally-hurrikán 165 kilométer/órás széllökésekkel. A vihar az alabamai és a floridai tengerpartra csapott le először.

A legsúlyosabb pusztítást a floridai Pensacolában végezte Sally. A lassan mozgó, kettes erősségű hurrikán heves esőzéseket okozott, sok utat elborított a víz. Több százezer háztartás maradt áram nélkül. Az amerikai meteorológiai szolgálat előrejelzései szerint Sally gyorsan erősödik, akár 5-ös erősségűvé is válhat.

hurrikán
Amerikai Egyesült Államok
Florida
Alabama

Most

20:32, Frissítve: 20:42

Lassú az oltási folyamat az EU-ban

Az Európai Unióban eddig három oltóanyag kapott hivatalos engedélyt: december 21-én az amerikai-német Pfizer-BioNTech, január 6-án az amerikai Moderna, majd január 29-én a brit-svéd AstraZeneca.
16:39, Frissítve: 16:45

Brnabić Lajčakkal egyeztetett

Miroslav Lajčakkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal találkozott ma Ana Brnabić szerb kormányfő.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.