Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Fokozott készültség Washingtonban

2021.03.05
07:40
2021.03.05
07:51
Forrás
Euronews
Hírszerzési információk szerint egy fegyveres csoport a törvényhozás épületének megtámadására készülhet.

Fokozott készültségbe helyezték a rendvédelmi szerveket az amerikai Capitoliumnál. A rendőrség nagy erőkkel felügyeli a kerítéssel körbevett Capitoliumot, valamint Joe Biden elnök beiktatása óta a Nemzeti Gárda mintegy ötezer tagja is a fővárosban tartózkodik. A fenyegetés egy szélsőjobboldali összeesküvés-elmélethez kötődik, amely szerint Donald Trump március 4-én ismét hatalomra kerül, így ezrek érkeznek a fővárosba, hogy megpróbálják eltávolítani a demokratákat.

A hatóságok megfigyelték több olyan kormányellenes fegyveres csoport internetes kommunikációját, amelyek részt vettek a Capitolium január 6-ai ostromában.

Capitolium
USA
támadás
Készültség

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.