Ugrás a tartalomra

Földcsuszamlás az olaszországi Ischia szigetén

2022.11.27
07:40
Forrás
Euronews
Húsz éve nem esett annyi eső Ischia szigetén, mint szombaton.

Legalább egy ember meghalt, és tucatnyian tűntek el az olaszországi Ischia szigetén történt földcsuszamlásban. Az olasz sajtó arról ír, a halottak száma valószínűleg jóval több is lehet. Hat óra leforgása alatt 126 milliméter eső – az elmúlt 20 évben a legtöbb – hullott a nápolyi partok közelében fekvő Ischia szigetére, ami meglazította a talajt és földcsuszamlást indított szombat hajnalban. A hegyoldalakról lecsúszó sár ereje elég volt ahhoz, hogy a sziget északi részén fekvő Casamicciola kikötőjénél autókat és buszokat sodorjon a tengerbe. Az utcák járhatatlanokká váltak, és legalább 100 ember rekedt elzárt területeken a jelentések szerint. Az olasz belügyminiszter azt mondta, a halálesetekről szóló hivatalos közlést csak akkor tesznek, amikor megtalálják az eltűnteket.

Olaszország
Ischia sziget
földcsuszamlás

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.
09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.