Ugrás a tartalomra
Twitter

Földcsuszamlás Kolumbiában, sokan meghaltak - VIDEÓ

2022.12.06
07:49
2022.12.06
07:55
Forrás
Szerbiai RTV
Földcsuszamlás sodort el egy autóbuszt Kolumbiában. Legkevesebb 33 áldozata van a tragédiának. Kilenc embert sikerült megmenteniük.

A földcsuszamlás a heves esőzésnek tudható be. A helyi belügyminiszter a sajtót arról tájékoztatta, hogy egyelőre 33 holttestet találtak, köztük három kiskorút.

A kilenc megmentett utasból négyen kritikus állapotban vannak.

Gustavo Petro, Kolumbia elnöke tragédiának nevezte az esetet, valamint biztosította az érintett családokat a kormány támogatásáról.

Kolumbiában szokatlanul csapadékos az idei esős évszak, amelyet a La Nina légköri jelenség számlájára írnak.

2022-ben több mint 216 emberéletet követeltek és 538 ezer embert tettek földönfutóvá a heves esőzések a kormány által közzétett adatok szerint. További 48 embernek nyoma veszett az országban.

földcsuszamlás
Kolumbia

Most

12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.