Ugrás a tartalomra

Folytatódnak a harcok

2023.05.23
17:44
2023.05.23
18:07
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Az orosz Belgorod megyében három településen voltak harci cselekmények - legalábbis ezt állítja Kijev, miután az elmúlt napokban Ukrajna területéről többször is betörtek a határ menti megyébe.

Kijev szerint az incidenst az Ukrajna területén szerveződő, orosz állampolgárokból álló félkatonai szervezetek követték el. Moszkva Ukrajnát vádolja a támadásokkal. Az ukrán Bahmut városának elfoglalásával kapcsolatos hírek pedig továbbra is ellent mondanak egymásnak. Az ukránok azt mondják, ellenőrzésük alatt tartják a várost, míg Oroszország azt mondja, a Wagner-csoport elfoglalta azt. Mindeközben az ukrán pilóták kiképzése megkezdődött az F-16-os vadászgépek vezetésére. Jens Stoltenberg ennek kapcsán azt mondta, nem teszi a NATO-t hadviselő féllé az, hogy kiképzést tartanak az ukránoknak. Az észak-atlanti védelmi szövetség főtitkára úgy fogalmazott, Ukrajnának joga van az önvédelemhez. Mi pedig segítünk, hogy érvényesíthesse ezt a jogát. Az Európai Unió országai külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán az illetékeseknek nem sikerült megállapodniuk az Oroszország elleni 11. szankciós csomagról, sem az Ukrajnának nyújtott újabb katonai segítségről.

harc
Kijev
Oroszország
haború

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:41

Halásztelki fúvósok koncerteztek Belgrádban

A Bocskai István Református Oktatási Központ Fúvós Együttese mutatkozott be a belgrádi Collegium Hungaricumban. A Magyarországról érkező fiatalok egyórás koncertet tartottak a szerb fővárosban működő magyar kulturális központban.
14:34

Elkezdődött a TeátrumHíd Fesztivál

A programot zenei-összművészeti est, pódiumbeszélgetések is színesítik, és a fesztivál ideje alatt kiállítják a szervezők által középiskolások számára meghirdetett rajzpályázat legjobb alkotásait is.
13:04

Nehézbombázót lőtt le Ukrajna

Ukrajna pénteken lelőtte az orosz légierő egyik Tupoljev Tu-22M szuperszonikus nehézbombázóját a dél-oroszországi Sztavropol régióban – közölte Kijev.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.