Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo

Folytatódnak a harcok

2023.05.23
17:44
2023.05.23
18:07
Forrás
Szerbiai RTV, hirado.hu
Az orosz Belgorod megyében három településen voltak harci cselekmények - legalábbis ezt állítja Kijev, miután az elmúlt napokban Ukrajna területéről többször is betörtek a határ menti megyébe.

Kijev szerint az incidenst az Ukrajna területén szerveződő, orosz állampolgárokból álló félkatonai szervezetek követték el. Moszkva Ukrajnát vádolja a támadásokkal. Az ukrán Bahmut városának elfoglalásával kapcsolatos hírek pedig továbbra is ellent mondanak egymásnak. Az ukránok azt mondják, ellenőrzésük alatt tartják a várost, míg Oroszország azt mondja, a Wagner-csoport elfoglalta azt. Mindeközben az ukrán pilóták kiképzése megkezdődött az F-16-os vadászgépek vezetésére. Jens Stoltenberg ennek kapcsán azt mondta, nem teszi a NATO-t hadviselő féllé az, hogy kiképzést tartanak az ukránoknak. Az észak-atlanti védelmi szövetség főtitkára úgy fogalmazott, Ukrajnának joga van az önvédelemhez. Mi pedig segítünk, hogy érvényesíthesse ezt a jogát. Az Európai Unió országai külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán az illetékeseknek nem sikerült megállapodniuk az Oroszország elleni 11. szankciós csomagról, sem az Ukrajnának nyújtott újabb katonai segítségről.

harc
Kijev
Ukrajna
Oroszország
haború

Most

13:43, Frissítve: 13:53

Kétnyelvű zenés irodalmi est Pancsován

Petőfi 200 Zmaj 190 címmel tartottak kétnyelvű zenés irodalmi estet a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben. Kicsik és nagyok együtt ünnepelték az évfordulókat.
13:21, Frissítve: 13:52

Július elsejétől drágul a cigaretta Szerbiában

Ez lesz a második áremelés idén és valószínűleg a szokásos 10 dinárral drágul majd. A drágulás oka a 2020 végén elfogadott jövedéki naptár, amely szerint 2025-ig minden január és július elején 1,5 dinárral emelik a cigaretta utáni külön jövedéki adót

Népszerű