Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Folytatódtak a zavargások Hollandiában a hétvégén bevezetett kijárási tilalom miatt

2021.01.27
07:00
2021.01.27
09:01
Forrás
hirado.hu
Hétfőn este például Rotterdam központjában 180 embert vettek őrizetbe.

A rendőrség könnygázzal oszlatta fel a tömeget, volt ahol figyelmeztető lövést is leadtak.

A rendbontás miatt egyre több helyen deszkázzák be a kirakatokat, üvegajtókat, abban bízva, hogy így nem keletkezik akkora kár, és az üzleteket sem fosztják ki.

A hétfő esti zavargások során a tiltakozók több helyen is gyújtogattak, ezért a tűzoltókat többször kellett riasztani a hatalmas lángok megfékezésére.

Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Hágában is zavargások voltak hétfő éjjel. A tüntetők elfogadhatatlannak tartják az éjszaki kijárási tilalmat. A maszkot nem viselő, távolságra nem ügyelő demonstrálók a hatóságok többszöri felszólítására sem hagyták el a teret, így a rendőrök vízágyúval és lovasrohammal oszlatták fel a tömeget.

Sok holland városban kezdődtek még zavargások. Hollandiában továbbra is gyorsan terjed a járvány, napi csaknem ötezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítanak. Az országban október óta zárva vannak a bárok és az éttermek, december óta nincs tanítás az iskolákban, és csak az alapvető cikkeket árusító boltok lehetnek nyitva.

Hollandia
zavargások
kijárási tilalom
Hága

Most

18:06, Frissítve: 18:21

Jelentős romlás esetén távoktatás

Csak akkor vált át a teljes szerbiai iskolarendszer az online oktatásra, ha a járványügyi adatok a helyzet jelentős romlását mutatják – közölte a szerb Oktatási Minisztérium.
18:01, Frissítve: 18:44

1956-ban nagy leckét kapott a magyarság

Csakis önmagára számíthatott, és azok a fiatalok, akik részt vettek ebben, 1956 legbátrabbjai voltak- hangzott el azon a megemlékezésen, melyet szombat délután tartottak Horgoson az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének napján.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.