Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

A Frontex szerint erősödik a migrációs nyomás

2020.03.02
20:54
2020.03.02
23:38
Forrás
Szerbiai RTV, MTI
Tömeges migrációra figyelmeztet a Frontex, vagyis az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksége. Jelentése szerint a helyzet ellenőrizhetetlen.

A török kormány pénteken közölte, hogy nem tudja tovább feltartóztatni az EU-ba igyekvő migránsokat és megnyitja a határokat előttük. Görögország erre a határvédelem megerősítésével reagált. A migrációs nyomás a következő napokban tovább fokozódhat - véli az ügynökség.

Recep Tayyip Erdogan török elnök azt reméli, hogy a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való csütörtöki találkozóján megállapodnak majd az idlíbi tűzszünetről. A görög miniszterelnök közben bejelentette, hogy kormánya egy hónapra megszüntette a menedékkérés jogát. Andrej Plenković horvát miniszterelnök pedig azt nyilatkozta, hogy országa mindenben támogatja az EU külső határainak védelmét, főként Görögországban és Bulgáriában.

Az ENSZ jelentése szerint a görög-török határon jelenleg mintegy 13 ezer menekült tartózkodik.

Frontex
migráció

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű