Ugrás a tartalomra
Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP, File

G7: Az oroszoknak vissza kell adniuk a zaporizzsjai atomerőmű ellenőrzését Ukrajnának

2022.08.10
19:47
Forrás
Euronews.com
A G7-országok külügyminiszterei elítélték a zaporizzsjai atomerőmű orosz megszállását, és felszólították Moszkvát, hogy azonnal adja vissza a teljes ellenőrzést Ukrajnának.

Az erőművet üzemeltető ukrán személyzetnek fenyegetés és nyomásgyakorlás nélkül kell tudnia ellátni feladatát. Az egész régiót veszélyezteti, hogy Oroszország továbbra is ellenőrzése alatt tartja az erőművet - áll a fejlett országokat tömörítő csoport külügyminisztereinek nyilatkozatában.

A G7 szerint az erőmű megszállása jelentősen növeli egy nukleáris baleset vagy incidens kockázatát, és veszélyezteti Ukrajna lakosságát, a szomszédos államokat és a nemzetközi közösséget. Szerintük Oroszország fellépése aláássa a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség azon képességét is, hogy ellenőrizze az ukrajnai nukleáris tevékenységek biztonságát.

G7
orosz-ukrán háború
zaporizzsjai atomerőmű

Most

19:58, Frissítve: 20:24

Falunapot ünnepelt Adorján

Színes programsorozattal várták a szervezők a helyieket. Adorjánon1998 óta ünnepelik a falunapot, akkor volt ugyanis a település 800 éves.
18:30, Frissítve: 20:08

Szüreti napok Horgoson

Változatos, ünnepi és szüreti programsorozattal várták a látogatókat pénteken és szombaton Horgoson a 32. Szüreti napokon, melyet a Juvenior Polgárok Egyesülete és Horgos Helyi Közössége, közösen szervezett meg.
17:29, Frissítve: 20:18

Kettő az egyben sport a lovasíjászat

Az adai Lovasvölgyben szerveztek először hivatalos lovasíjász versenyt az országban. A több fordulóból álló esemény célja az volt, hogy a térségünkben jelenleg kevésbé ismert sportra felhívja a figyelmet, egyben megszerettesse azt a közönséggel.

Népszerű

Súlyos közúti baleset a határátkelő közelében

Szerencsétlenség történt az Újvidék-Horgos autópályán, a határátkelőtől 2 kilométerre. A baleset 15 óra körül történt, egy személy elhunyt - erősítették meg a szerb közmédiának az illetékesek.