Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

Gépkocsiba rejtett pokolgép robbant Kabulban

2020.12.20
13:24
2020.12.20
13:36
Forrás
Hirado.hu
Legkevesebb 8 ember meghalt, további 15 megsebesült – közölte az afgán belügyminisztérium.
Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

A halálos áldozatok között nők, gyermekek, idősek is vannak, és egy parlamenti képviselő is. Az adatok nem véglegesek, az áldozatok száma még nőhet. A támadást akkor követték el, amikor a képviselő gépkocsija a Kabul nyugati részén fekvő Hosal Hán nevű elővároson áthajtott.

Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

A detonáció következtében autók gyulladtak ki, a környező épületek megrongálódtak. A merénylet elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet számos kabuli merénylet elkövetőjeként jelentkezett az elmúlt hónapokban. Az egyik oktatási intézmény ellen elkövetett támadásban ötvenen haltak meg, többségükben diákok.

Az Iszlám Állam vállalta magára az Afganisztánban lévő legnagyobb amerikai támaszpont elleni szombat reggeli rakétatámadást is. A NATO és a tartomány vezetése szerint a támadásnak nem voltak áldozatai. Afganisztánban fokozódott az erőszak annak ellenére, hogy a tálibok és az afgán kormány Katarban tárgyalásokat folytat, hogy megpróbálja kidolgozni a több évtizedes háborúskodást lezáró békeszerződést.

Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul

A belügyminisztérium szombati adatai szerint az elmúlt három hónapban 500 polgári személyt öltek meg iszlamista fegyveresek. A lázadók 35 öngyilkos merényletet követtek el és 507 pokolgépet hoztak működésbe. A tálibok szerint a belügyminisztériumi jelentés „propaganda”.

Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul
Kabul
robbantás
pokolgép
Afganisztán

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.