Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Thanašis Stavrakis

Görögország még nem enyhített a beutazási szabályokon

2021.06.09
17:20
2021.06.09
17:29
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg 6 éves kor felett csak negatív PCR-teszttel léphetnek be a gyerekek Görögországba, egyelőre az antigén teszteket sem fogadják el.

A beutazáshoz a Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet hivatalos weboldalán, a travel.gov.gr oldalon elérhető PLF nyomtatványt is kötelezően ki kell tölteni. A QR-kódot a nyomtatványban feltüntetett beutazási dátumon küldik ki az utazóknak. Görögország egyébként heti rendszerességgel, hétfőnként dönt a határátlépés szabályainak módosításáról.

A további részletekről Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója nyilatkozott.

„Jelen pillanatban azok, akik be vannak oltva bármelyik vakcinával, és az újraoltás óta eltelt 14 nap, problémamentesen beléphetnek Görögországba, a zöld igazolással és az oltáskor kapott korábbi igazolással egyaránt. A felnőttek esetében ennek az alternatívája kizárólag a negatív PCR-teszt. Korábban bejelentettem, hogy antigén teszttel is lehet majd beutazni, de sajnos még mindig nem kaptunk megerősítést a görögöktől, hogy ezt engedélyezni fogják. Azok, akik átestek a fertőzésen, szintén beléphetnek az országba. Nekik fel kell mutatni a pozitív PCR-tesztet, vagy a pozitív antigén tesztet azzal, hogy legalább két hónapnak el kell múlnia a fertőzés kimutatásától, illetve nem lehet 9 hónapnál régebbi a teszt. A gyerekekre vonatkozó szabályok jelentik számunkra a legnagyobb problémát. Jelenleg a gyerekek 6 éves korig utazhatnak covid-ra vonatkozó dokumentáció nélkül a szüleikkel. Reméljük, hogy a következő napokban változtatni fognak ezen, és a korhatárt felemelik 12 évre.”

nyaralás
Görögország
Aleksandar Seničić

Most

18:01, Frissítve: 21:29

Vajdaság Tóthfaluba költözött egy napra

Vásári forgatag, színes, hangos és vidám programok több helyszínen. Minden korosztály talál magának valami nagyon érdekeset. Felavatták a Mini Délvidék Parkot. Az esemény a nemzeti összetartozás évének vajdasági zárórendezvénye.

Népszerű