Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Thanašis Stavrakis

Görögország még nem enyhített a beutazási szabályokon

2021.06.09
17:20
2021.06.09
17:29
Forrás
Pannon RTV
Jelenleg 6 éves kor felett csak negatív PCR-teszttel léphetnek be a gyerekek Görögországba, egyelőre az antigén teszteket sem fogadják el.

A beutazáshoz a Görög Nemzeti Turisztikai Szervezet hivatalos weboldalán, a travel.gov.gr oldalon elérhető PLF nyomtatványt is kötelezően ki kell tölteni. A QR-kódot a nyomtatványban feltüntetett beutazási dátumon küldik ki az utazóknak. Görögország egyébként heti rendszerességgel, hétfőnként dönt a határátlépés szabályainak módosításáról.

A további részletekről Aleksandar Seničić, az Utazási Irodák Szerbiai Szövetségének igazgatója nyilatkozott.

„Jelen pillanatban azok, akik be vannak oltva bármelyik vakcinával, és az újraoltás óta eltelt 14 nap, problémamentesen beléphetnek Görögországba, a zöld igazolással és az oltáskor kapott korábbi igazolással egyaránt. A felnőttek esetében ennek az alternatívája kizárólag a negatív PCR-teszt. Korábban bejelentettem, hogy antigén teszttel is lehet majd beutazni, de sajnos még mindig nem kaptunk megerősítést a görögöktől, hogy ezt engedélyezni fogják. Azok, akik átestek a fertőzésen, szintén beléphetnek az országba. Nekik fel kell mutatni a pozitív PCR-tesztet, vagy a pozitív antigén tesztet azzal, hogy legalább két hónapnak el kell múlnia a fertőzés kimutatásától, illetve nem lehet 9 hónapnál régebbi a teszt. A gyerekekre vonatkozó szabályok jelentik számunkra a legnagyobb problémát. Jelenleg a gyerekek 6 éves korig utazhatnak covid-ra vonatkozó dokumentáció nélkül a szüleikkel. Reméljük, hogy a következő napokban változtatni fognak ezen, és a korhatárt felemelik 12 évre.”

nyaralás
Görögország
Aleksandar Seničić

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.