Ugrás a tartalomra
Pixabay/tobbo/illusztráció

A gyerekeket is megviseli a járványhelyzet

2021-02-23
11:40
Forrás
hvg.hu
Minden ötödik gyermek szorong vagy boldogtalan a vírushelyzetben - derül ki az Európai Bizottság által kezdeményezett, öt gyerekjogi szervezet által lebonyolított online felmérésből.

Tízből egy gyerek esetében megfigyelhető valamilyen mentális probléma, depresszió, vagy szorongás. A felmérés szerint a lányok ilyen szempontból sokkal nagyobb veszélyben vannak, mint a fiúk. A kutatás az oktatásra is kitért. A megkérdezett gyerekek kétharmada boldog az iskolában, de 80 százalékuk úgy érzi, hogy az ott tanultak nem készítik fel őket a jövőre. A felmérésben több mint 10 ezer 11-17 év közötti fiatal vett részt Európán belül és kívül egyaránt.

járvány
koronavírus-járvány
gyerek

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.