Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Peter Klaunzer/Keystone

A háború leállítását követelték a tüntetők világszerte

2022.03.19
20:14
2022.03.19
20:43
Forrás
Euronews
Az ukrán elnök beszédét nagy képernyőn kivetítve követhette a tömeg.

Az orosz támadás leállítását követelték a tüntetők világszerte. Svájc fővárosában több ezren gyűltek össze, hogy az ukrajnai háború ellen tiltakozzanak. A megmozdulás idején Volodimir Zelenszkij beszédet mondott, amit nagy képernyőn kivetítve követhetett a tömeg. Az ukrán elnök bírálta a Nestlé élelmiszeripari vállalatot, amiért nem akar kivonulni Oroszországból, és arra kérte a svájci bankokat, hogy zároljanak számlákat.

Finnország fővárosában is tüntetések voltak szombaton, körülbelül 700-an demonstráltak. Párizsban, a Köztársaság téren gyülekeztek a tiltakozók, ugyancsak az orosz támadások leállítását követelték. New Yorkban az Anyák Menetén demonstráltak több százan a háború ellen.

Tanjug/AP/Peter Klaunzer/Keystone
Volodimir Zelenszkij
tüntetések
Ukrajna

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.