Ugrás a tartalomra
Pixabay

Hajléktalanok foglalták el a tőzsdét Sao Paolóban

2021.09.24
10:04
2021.09.24
10:18
Forrás
24.hu
Több tucat hajléktalan tüntető rövid időre elfoglalta csütörtökön a brazíliai Sao Paolóban Latin-Amerika legnagyobb tőzsdéjét, hogy elítéljék az országban egyre növekvő egyenlőtlenséget.

A megmozdulás szervezői szerint Jair Bolsonaro elnök kormányának politikája felelős az országban kialakult gazdasági szakadék kiszélesedéséért. „A tőzsde a spekuláció és a társadalmi egyenlőtlenség legnagyobb szimbóluma. Miközben a vállalatok profitot termelnek, az emberek éheznek” – írták a Twitter közösségi oldalon a szervezők.

A tőzsde csarnokában, a részvényárfolyamot mutató elektronikus táblák alatt a tüntetők több tucat piros lobogót és egy Brazília színeiben pompázó zászlót lengettek, amelyre az éhség szót írták. A rövid ideig tartó megszállás után a csoport távozott, és az épületen kívül folytatta a tiltakozását.

Brazília
Sao Paolo
hajléktalan
tüntetés
tőzsde

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.