Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/ Matt Slocum

Hajléktalanok okoztak tüzet a Capitolium közelében

2021-01-18
17:55
2021-01-18
18:50
Forrás
Szerbiai RTV
Hajléktalanok okoztak tüzet, emiatt riadókészültség volt ma érvényben rövid ideig a washingtoni Capitoliumban.

Az amerikai kongresszus épületét rövid ideig lezárták külső biztonsági fenyegetés miatt. A riasztás oka egy hajléktalanok által okozott tűz volt, nem messze a Capitoliumtól. Mindez Joe Biden, újonnan megválasztott amerikai elnök ünnepélyes beiktatása előtt két nappal történt. Az alkalmazottaknak tilos volt az épületbe belépni vagy onnan kilépni, Joe Biden beiktatási próbájának résztvevőit pedig kimenekítették. A washingtoni tűzoltók szerint a riasztás oka egy tűz volt, amely a Capitol Hill-től nem messze keletkezett, ahol hajléktalanok gyülekeznek. A tűzben senki sem sérült meg.

Amerikai Egyesült Államok
Capitolium

Most

16:00, Frissítve: 16:10

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.
14:13, Frissítve: 14:44

Mi a teendő, ha valakit kutyatámadás ér?

Nemrég súlyos kutyatámadás ért egy szabadkai nőt. Az eset igencsak felborzolta a kedélyeket a városban, hiszen gyakran látni kóbor kutyákat az utcákon, a parkokban, a tereken magányosan vagy kisebb-nagyobb csoportokba verődve.
13:37, Frissítve: 13:58

Ismét felszálló ágban az üzemanyagárak

Drágult az üzemanyag Szerbiában, és további áremelkedésre kell számítani. Február 15-ével nőtt az üzemanyagra kiszabott jövedéki adó mértéke az országban, ez az egyik, míg az olaj világpiaci árának növekedése a másik oka a drágulásnak.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.