Ugrás a tartalomra

Hajtóvadászat Olaszországban egy szabadkai származású magyar férfi ellen (videó)

2017-04-20
13:36
2017-10-03
10:21
Kommandósok keresnek egy szabadkai származású magyar férfit Olaszországban - írja a nemzetközi sajtó
Kommandósok keresnek egy szabadkai származású magyar férfit Olaszországban - írja a nemzetközi sajtó. Az olasz rendőrség kettős gyilkosság miatt folytat hetek óta hajtóvadászatot ellene. A szökésben lévő Fehér Norbert üldözése egyelőre sikertelennek bizonyul, annak ellenére, hogy konkrétan lehet tudni, hogy a bolognai erdőkben bujkál. Az Igor Vaclavić álnéven is ismert férfit egyébként Szerbiában is körözik rablás és nemi erőszak miatt.Fehér Norbert április elsején ölte meg első áldozatát, az 52 éves Davide Fabbrit, egy budrói kocsma tulajdonosát. A napvilágot látott információk szerint a támadó először csak kirabolni szerette volna a tulajt, a köztük kialakult dulakodás során azonban több lövés is eldördült és Fehér végül agyonlőtte a férfit, majd gyalog menekült el a helyszínről. Az eset során a kocsma további két vendége is megsérült. A tragikus eseménynek a kocsmatulajdonos felesége is szemtanújamásodik gyilkosság pontosan egy hét múlva, április 8-án történt. Az áldozat ezúttal egy önkéntes természetőr, Valerio Verri volt. A 62 éves férfi rendőr társával egy járőrözés során állította meg Fehért, mire az rájuk lőtt, majd kocsiját hátrahagyva, gyalog menekült el a helyszínről. A lövöldözés során Verri életét vesztette, társa pedig megsérült.A rendőrség kezdettől fogva gyanította, hogy a két gyilkosságot ugyanaz az ember követte el, a helyszíneken talált bizonyítékok alapján pedig be is igazolódott, hogy Fehér Norbert a tettes.Az olasz sajtó hetek óta kiemelten foglalkozik az üggyel. Kiderült egyebek mellett az is, hogy Fehér korábban már töltött időt egy olasz börtönben, rablásért ült. Egy megszólaltatott börtönlelkész tökéletes katonaként jellemezte. Megjegyezte azt is, hogy sohasem látta őt nevetni és a családjáról sem beszélt.Megszólalt Fehér egykori cellatársa is, aki egyáltalán nem kételkedik Fehér kegyetlenségében. Állítása szerint Fehér egyszer azt mondta neki, bármelyik embert meg tudná késsel nyúzni, akár élve is.A hajtóvadászatban speciális rendőrségi egységek, helikopterek, drónok és kutyák is részt vesznek. Egyes információk szerint az üldözés egyelőre azért sikertelen, mert Fehér nagyon jól ismeri az erdőt, továbbá fennáll annak is a gyanúja, hogy többen is segítik őt a bujkálásban. (kép: Pixabay)
Olaszország
hajtóvadászat
két gyilkosság
szabadkai származású magyar
Fehér Norbert

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű