Ugrás a tartalomra
házra dőlt fák
Tanjug via AP/Douglas R. Clifford/The Tampa Bay Times

Halálos áldozata is van a Michael hurrikánnak Floridában

2018-10-11
19:12
2018-10-11
19:47
Forrás
MTI
Halálos áldozattal is járt a már csökkenő erejű, de változatlanul életveszélyes Michael hurrikán pusztítása Floridában
elárasztott út

Óránkénti 250, a helyi sajtó szerint 280 kilométeres széllökésekkel és özönvízszerű esőzésekkel 4-es fokozatra felerősödve érkezett meg Floridában a Michael hurrikán. Partot érve vihar 1-es erősségű hurrikánná gyengült, de nem lett kevésbé veszélyes: Az esővíz és a tenger 4-5 méter magasra felkorbácsolt hullámai elárasztották Florida Mexikói-öböl mentén fekvő településeit, házak kerültek víz alá, a rendkívüli, helyenként óránként 250 kilométeres széllökések fákat csavartak ki. Panama Cityben egy kidőlő fa csapott agyon egy férfit. Az erős szél ugyanitt egy egész vasúti kocsit emelt a magasba és vágott a földhöz. Floridában mintegy 500 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül.

hurrikán után

Donald Trump kihirdette a rendkívüli állapotot Floridára, és ez azt jelenti, hogy a déli állam szövetségi anyagi támogatást kap a természeti katasztrófa elhárításához. Florida mellett Alabamában és Georgia államban is rendkívüli állapotot hirdettek, ahol legkevesebb 500 ezer ember maradt áram nélkül. Itt tornádókra is számítani lehet.

A hurrikán várható útvonalán mintegy 20 millió ember él.

hurrikán
Michael
Florida
Donald Trump

Most

16:38, Frissítve: 16:44

Kezdődik a strandszezon Palicson

Szombaton kezdődik hivatalosan a fürdőszezon Palicson. A homokos strandon 20 nyugágy és új napernyők várják a pihenni vágyókat, továbbá négy tusoló működik majd.
16:22, Frissítve: 16:28

Az Arsenal vinné Szoboszlait

Az Arsenal megvásárolná Szoboszlai Dominik játékjogát. Erről ír a Football Insider szakportál. A londoni klubnál régóta figyelemmel kísérik a 18 éves magyar támadó középpályás fejlődését.

Népszerű